Szeged

Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa, a Dél-Alföldi Régió központja és legnagyobb városa, Csongrád megye székhelye. A város a Tisza partján fekszik. A mediterrán klímának, a déli fekvésnek, valamint a napsütéses órák magas számának köszönhetően Szegedet gyakran nevezik a Napfény Városának.

Szeged nagyon fontos egyetemi város, Dél-Magyarország felsőoktatási központja, amely igen komoly hírnevet szerzett magának. Diákok ezrei tanulnak itt, köztük sok külföldi a világ minden tájáról. A Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb minősítésű egyeteme lett az Academic Ranking of World Universities 2005-ös rangsorán, illetve egyike a száz legjobb európai egyetemnek. A konferencia helyszínül a Szegedi Tudományegyetem 2004-ben átadott oktatási és konferenciaközpontja szolgál, amely 25.000 m2 területtel áll a tanulás és ismeretterjesztés szolgálatában. Az épületben működik az ország egyik legmodernebb egyetemi könyvtára is, közel kétmillió dokumentumból álló gyűjteménnyel.

Szeged az ország egyik élelmiszeripari központja, messze földön ismert termékei a fűszerpaprika, a szegedi halászlé és Pick szalámi. Mindemellett kulturális központ, köszönhetően a számos kulturális rendezvényének – köztük a híres Szegedi Szabadtéri Játékoknak –, illetve népszerű turisztikai célpont is. Szeged látnivalók sokaságával szolgál, mint például a Fogadalmi Templom, amely az ország negyedik legnagyobb temploma, a festett üvegablakiról híres monumentális Új Zsinagóga; a neobarokk Városháza; vagy a magyar szecesszió példaértékű alkotása, a Reök-palota.

Bővebb információk
 

Regisztráljon a konferenciára, találkozzon neves előadókkal és szerezzen naprakész tudást,
amelyet már másnap gyakorlatba ültethet!

Regisztráció